ΕΛΕΝΗ

ΕΛΕΝΗ

Ένα μουσικό θεατρικό δράμα γραμμένο από τον Εμμανουήλ Γ. Μαύρο.

ΕΛΕΝΗ

ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ:


ΕΡΜΗΣ
ΔΩΡΑ
ΕΛΕΝΗ
ΚΡΙΤΩΝ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ:

Ο διάσημος ζωγράφος Ερμής παντρεμένος με την όμορφη, νέα, πλούσια και ευεπίφορη στον έρωτα Δώρα, περνούν τις διακοπές τους σε ένα ήσυχο μέρος, που συνδυάζει βουνό και θάλασσα σε ένα πολυτελές συγκρότημα βιλών… Η Δώρα είναι εύθυμη και ζωηρή, κουβαλάει όμως ένα διαρκές βάρος απογοήτευσης και κούρασης από την σχέση της με τον Ερμή, έχοντας χάσει κάθε επικοινωνία και ευτυχία ως ζευγάρι. Ο Ερμής προσπαθεί να βρει τον εαυτό του ως καλλιτέχνης αφουγκράζοντας μια αινιγματική ηθελημένη σιωπή. Η σύγκρουση του ζευγαριού είναι αναπόφευκτη καθώς οδηγούνται στο τέλος ενός ενθουσιώδη έρωτα και αγάπης μη βρίσκοντας ποτέ την ουσία αυτών των δυο.

Όμως ο Ερμής βρίσκεται σε αυτό το μέρος γιατί γνωρίζει πως θα ξανασυναντήσει και πάλι στην ζωή του την μοναδική γυναίκα, την Ελένη, που αγάπησε και ερωτεύτηκε και υπήρξε το μοναδικό του μοντέλο και που με αυτό κατάφερε να πετύχει το πιο άρτιο εικαστικό καλλιτεχνικό αποτέλεσμα του έργου του, δίχως ποτέ να της εκφράσει αυτόν τον έρωτα και την αγάπη. Το ίδιο και η Ελένη που έλιωνε για ένα φιλί, ένα χάδι και μια αγκαλιά, αναζητώντας τον άνθρωπο Ερμή και όχι τον καλλιτέχνη, με αποτέλεσμα να φύγει ξαφνικά από την ζωή και το έργο του.

Η Ελένη, θρυμματισμένη από την ψυχρότητα του Ερμή πέρασε τα χρόνια της με σκοπό την αυτοκαταστροφή της και βρέθηκε μετά από πολλά χρόνια να είναι μαζί με τον τεχνοκράτη τραπεζίτη Κρίτων. Ο Ερμής και η Ελένη όταν ξανασυναντιούνται συνειδητοποιούν την αιτία της υπαρξιακής και κοινωνικής τους θλίψης και αποφασίζουν να δώσουν τέλος σε ένα παιχνίδι παρελθόντος χωρίς νόημα.

Σ’ έναν τόπο παραθερισμού τέσσερις άνθρωποι έρχονται αντιμέτωποι με την ζωή, την ελευθερία, την κοινωνία, την πολιτική και την πραγματικότητα και προσπαθούν να ξαναβγούν στη ζωή, να ξαναβρούν την ελευθερία απαλλαγμένοι από συρμούς, κατεστημένα και πρότυπα.

Αποσπάσματα κειμένου μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Ολόκληρο το έργο μπορείτε να το διαβάσετε εδώ.

Για παραχώρηση δικαιωμάτων επικοινωνήστε emmanuelmavros75@gmail.com

Leave a Comment

Check the Dates:
May 2022
M T W T F S S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
Categories